Svečana priredba

Osnovna škola "Bijelo Polje" Potoci proslavila 115. rođendan

Sci-Tech / Flash | 23. 05. 2017. u 07:52 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak u JU Kulturni centar Potoci, svečanom priredbom obiježen je 115. rođendan osnovne škole "Bijelo Polje" Potoci. Pored velikog broja učenika, roditelja i nastavnika svečanosti su prisustvovali brojni gosti, direktori i nastavnici iz drugih škola te penzioneri i bivši učenici.

Veseli i vrijedni učenici Centralne škole i četiri područna odjela, pripremili su dinamičan i šarolik program.

U sklopu programa prisutnima se obratila direktorica škole Mediha Čolakhodžić koja je među ostalim rekla:

"Osnovna škola "Bijelo Polje" Potoci ne bi bila ono što jeste da ne postoji skladna interakcija između učenika i nastavnika, što predstavlja posebno nadahnuće. Moje poštovane kolege predano, posvećeno i krajnje odgovorno kreiraju školsko okruženje za svako dijete s primarnim ciljem: da ih pouče kako da teoriju primijene u praksi, da ih pripreme za život. Želja nam je da od ovih mladih ličnosti stvorimo ljude koji će se uspješno nositi s izazovima koje im život nameće. Ova mladost je naša budućnost i mi smo tu da ih podržimo. Samo na ovaj način uspjeh je siguran, što pokazuju brojna priznanja, nagrade i diplome naših učenika. Suvremeni nastavni proces, mnogobrojne izvannastevne aktivnosti i projekti, inovacije znanja, samo su neki od uvjeta da uspjeh bude dostižniji."

Učenicom generacije za ovu školsku godinu proglašena je Amina Hujdur, dok su ponosi generacije učenici: Ilvana Šunje, Belma Ćatović, Harun Šunje i Omar Čolakhodžić. Učenica Alma Jugo je ponos odjeljenja IXA, a učenica Džejna Benca ponos odjeljenja IXB, navodi se u priopćenju OŠ Bijelo Polje Potoci.

Kopirati
Drag cursor here to close