Terry Gou

Osnivač Foxconna poziva Apple da proizvodnju iPhonea preseli na Tajvan

Iako ovakav razvoj događaja nije isključen, analitičari smatraju da je Gouov poziv politički motiviran.
Sci-Tech / Flash | 22. 06. 2019. u 12:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako ne bi bili uvučeni u američko-kineski trgovinski rat, Appleovi šefovi navodno počeli su razmišljati o premještanju proizvodnje iPhonea izvan Kine, no svima je jasno da bi taj proces bio dugotrajan i upitne isplativosti.

U Appleu su već u nekoliko navrata izrazili nezadovoljstvo razvojem situacije, a daljnja eskalacija samo ju dodatno komplicira, piše Mob.hr.

Usred ovih događanja, najnovija vijest dolazi iz Foxconna, čiji je osnivač Terry Gou pozvao na preseljenje proizvodnje iPhonea na Tajvan. Iako ovakav razvoj događaja nije isključen, analitičari smatraju da je Gouov poziv politički motiviran, budući da je upravo odstupio s mjesta predsjednika uprave Foxconna, kako bi se kandidirao za tajvanskog predsjednika.

Iako u osnovi tajvanska kompanija, Foxconn glavninu pogona drži u Kini, a jednostavno i brzo preseljene proizvodnje baš i nije moguće. Dodatni problem leži u činjenici što u odnosima između Kine i Tajvana baš i ne cvjetaju ruže. Središnja vlast u Pekingu ovaj otok smatra dijelom Kine, no Tajvan de facto funkcionira kao zasebna država, piše Mob.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close