Osniva se Savez studenata političkih nauka u BiH

Sci-Tech / Flash | 11. 03. 2017. u 15:47 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radni sastanak predsjednika studentskih organizacija fakulteta političkih znanosti u Bosni i Hercegovini održan je danas u Mostaru na poziv Hrvatskog studentskog politološkog foruma (HSPF).

HSPF je pokrenuo inicijativu za osnivanjem 'Saveza studenata političkih nauka' na razini BiH, a rezultat je dogovor predsjednika svih studentskih organizacija koje djeluju na javnim fakultetima političkih znanosti, odnosno na visokoškolskim ustanovama na kojima se izvodi nastava iz polja političkih znanosti u BiH, prenosi Fena.

Predsjednica Asocijacije studenata Fakulteta političkih nauka Sarajevo (SPONA) Sara Humkić te predsjednik Studentske organizacije Fakulteta političkih nauka Banja Luka Miloš Kovačević bili su u dvodnevnoj posjeti Mostaru, odazvavši se pozivu predsjednika HSPF-a Josipa Zelenike na razgovor o budućoj suradnji između prijateljskih organizacija.

Predsjednici ove tri organizacije iz Sarajeva, Banja Luke i Mostara još su 2014. godine potpisali Memorandum o suradnji koji nije ostao "mrtvo slovo na papiru", što dokazuje i ovaj sastanak, priopćeno je iz Asocijacije SPONA.

'Savez studenata političkih nauka 'osniva se s ciljem jačanja struke, stručnog usavršavanja studenata, organiziranja seminara, konferencija i javnih događaja kojima cilj nije dnevna politika.

''Studenti političkih znanosti moraju imati priliku učiti o parlamentarizmu u BiH i to za vrijeme studija. Tražimo od predstavnika u oba doma PSBiH da se zauzmu za studente političkih znanosti te napokon pokažu interes za stručno usavršavanje osoba o kojima ovisi politička budućnost BiH'', navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close