Pismo

Osigurano 50 stipendija za profesionalce iz BiH

Sci-Tech / Flash | 06. 09. 2016. u 16:46 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanici Bosne i Hercegovine u Državi Izrael Jeleni Rajaković je 6. rujna 2016. godine službeno uručeno pismo Galilee International Management Instituta iz Izraela o osiguravanju stipendija za obuku pedeset profesionalaca iz Bosne i Hercegovine, iz različih oblasti u periodu od narednih pet godina.

Dosadašnji razgovori veleposlanice Rajaković i predsjednika Galilee International Management Instituta Yosepha Shevela su doveli do ove, danas i službeno potvrđene odluke Instituta, a sve u cilju jačanja suradnje između BiH i Izraela.

Programi obuke obuhvataju 33 oblasti, od agronomije do menadžmenta, a oni na koje se posebno skreće pažnja zainteresiranim polaznicima iz BiH jeste razvoj poljoprivrede, upravljanje masovnim krizama (poplave, požari i sl.) i upravljanje zdravstvenim sustavima.

Misija Galilee Instituta je prevazilaženje ekonomskog jaza između tranzicijskih i razvijenih zemalja, kroz obrazovanje i programe za izgradnju kapaciteta zemlje. Institut je osnovan na uvjerenju da sve zemlje mogu unaprijediti svoje ekonomije ulaganjem u ljudski element - u znanje, kao i inovativno, smjelo razmišljanje ljudi koji rade u svakom sektoru društva. Do danas je više od 16 000 stručnjaka iz 170 zemalja uspješno završilo obuke u Institutu.

Veleposlanstvo je službeno pismo o stipendiranju Galilee International Management Instituta proslijedila u proceduru, navodi se u priopćenju ministarstva vanjskih poslova BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close