Grad Mostar

Osiguran tehnički pristup Središnjem matičnom registru FBiH

Sci-Tech / Flash | 08. 07. 2014. u 12:31 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Mostar je 4. srpnja osigurao tehnički pristup Središnjem matičnom registru FBiH, čime je omogućen pristup matičnim podacima građana Federacije BiH, kao i ispis verificiranih upisa, priopćeno je danas iz Ureda za odnose s javnošću Grada Mostara.

"Verificiran upis znači da je stanje u Središnjem matičnom registru potpuno i vjerodostojno stanju u matičnim knjigama. Time se omogućava da građani dobiju izvod iz matičnih knjiga u matičnim uredima drugih općina Federacije BiH, a prema planiranoj dinamici do kraja 2015. trebalo bi biti omogućen pristup u svim matičnim uredima u BiH", navodi se u priopćenju.

Temelj pretrage podataka o osobama u Središnjem matičnom registru je Jedinstveni matični broj građanina. Za osobe iz drugih općina kojima u matične knjige nije upisan JMB ne može se dobiti izvod u Gradu Mostaru.

Za sve ostale je moguće ispisati 8 (osam) vrsta dokumenata, odnosno: izvod iz MKR i međunarodni izvod iz MKR, uvjerenje o državljanstvu iz MKR, uvjerenje o državljanstvu iz MKD, izvod iz MKV i međunarodni izvod iz MKV, izvod iz MKU i međunarodni izvod iz MKU.

U Gradu Mostaru navedene dokumente građani mogu dobiti svakim radnim danom od 8 do 13 samo na lokacijama: PU Jugozapad (Kralja Zvonimira bb), PU Stari Grad (Braće Fejića bb), PU Sjever (Potoci bb) i PU Jug (Buna bb).

Ostali matični uredi Grada Mostara pristupat će Središnjem registru postupno, a za sada u njima se mogu dobiti samo dokumenta koja se izdaju iz matičnih knjiga koje se vode za područje Grada Mostara.

Podatke iz matičnih knjiga Grada Mostara možete dobiti u drugim općinama, ukoliko je ta općina osigurala tehničke uvjete za pristup Središnjem matičnom registru, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close