11.studenog

Okrugli stol o pravima pacijenata u Mostaru

Sci-Tech / Flash | 10. 11. 2016. u 09:11 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru će u petak 11.studenog od 11 do13 sati biti održan Okrugli stol o pravima pacijenata u Bosni i Hercegovini, u prostorijama Američkog kutka (Španjolski trg).

Organizator događaja je Udruženje za razvoj društva “Kap” koje uz podršku veleposlanstva SAD provodi cjelogodišnju kampanju “Moje pravo”, u sklopu koje na različite načine promovira prava pacijenata u bolnicama u BiH.

Pozivi za sudjelovanje na Okrugle stolove upućeni su predstavnicima zdravstvenih institucija, ministarstava zdravlja i udruženjima pacijenata.

Nakon Okruglih stolova, učenici/volonteri Srednje medicinske škole će od 13.30 sati na Španjolskom trgu, dijeliti brošure građanima kako bi ih informirali o njihovim osnovnim pravima u zdravstvenim institucijama.

Cilj višemjesečne kampanje “Moje pravo” je informiranje građana o zakonskim pravima i obavezama koje imaju tokom boravka u zdravstvenim institucijama.

Prava, obaveze i odgovornosti pacijenata u Bosni i Hercegovini regulirani su entitetskim zakonima (Zakon o zdravstvenoj zaštiti Republike Srpske/ Službeni glasnik 106/09. i Zakon o pravima, obavezama i odgovornostima pacijenata/Službene novine Federacije BiH 40/10).

Kopirati
Drag cursor here to close