????

Oko 2.500 učenika u Srbiji uči kineski jezik

Sci-Tech / Flash | 16. 12. 2014. u 14:59 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U osnovnim i srednjim školama u Srbiji kineski jezik uči oko 2.500 učenika, kroz pilot projekt čija realizacija, na temelju programa prosvjetne suradnje Srbije i Kine, traje četvrtu godinu.

Kineski jezik pohađaju učenici u 29 osnovnih i srednjih škola u Beogradu, Užicu, Novoj Varoši, Vlasotincu, Knjaževcu, Sokobanji, Boljevcu, Lebanu, Smederevskoj Palanci, Rači, Paraćinu, Despotovcu, Rgotini, Podgorci, Medveđi.

Projekt "Učenje kineskog jezika u školama u Republici Srbiji" započet je školske 2011/12. godine, a nastavu izvodi 17 nastavnika kineskog jezika koji su došli iz NR Kine.

Cilj je da se kroz učenje osnova kineskog jezika učenici škola u Srbiji upoznaju s kineskom kulturom, jezikom i tradicijom, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu prosvjete.

Inače, projekt se realizira na temelju Programa prosvjetne suradnje Ministarstva prosvjete, znanosti i tehnološkog razvoja Srbije i kineskog Ministarstva prosvjete.

Također, u Srbiji kineski jezik uči se i u specijaliziranim školama za darovite učenike, Filološkoj gimnaziji, Matematičkoj gimnaziji i Gimnaziji u Sremskim Karlovcima ali i na fakultetima.

Kopirati
Drag cursor here to close