Rizična skupina

Oko 10 posto umrlih od ebole su zdravstveni radnici

Sci-Tech / Flash | 05. 09. 2014. u 08:57 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američka agencija za pomoć objavila je da će donirati 75 milijuna dolara za još tisuću kreveta u centrima za liječenje ebole u Liberiji.

Također je navedeno da će sredstva biti potrošena i za kupovinu 130.000 zaštitnih odijela za zdravstvene radnike.

Zdravstveni sustavi u zemljama Zapadne Afrike pod pritiskom su otkako je počelo širenje ebole zbog koje je već umrlo 1.900 ljudi.

Američka agencija za međunarodni razvoj također je pozvala zdravstvene radnike da odgovore na širenje bolesti, prenosi Fena.

Radživ Šah, administrator te agencije, rekao je da je nužno još 700 međunarodnih stručnjaka i da će agencija pomoći američkim zdravstvenim radnicima da se angažiraju u Africi na borbi protiv ebole.

''Postat će gore nego što postane bolje. Imamo koherentnu i jasnu strategiju, ali bit će potrebni tjedni i mjeseci da postanemo operativni na toj razini'', rekao je Šah.

Donacija od 75 milijuna dolara dodatak je donaciji od 20 milijuna dolara koju je agencija ranije odvojila za borbu protiv ebole kada je počela širiti u ožujku ove godine u Gvineji, a potom i u Liberiji, Sijera Leoneu i Nigeriji.

Oko 10 posto do sada umrlih od ebole čine zdravstveni radnici.

Najveći dio opreme koju oni koriste nakon upotrebe mora biti uništen, zbog čega je za borbu protiv ebole konstantno nužna čista oprema, javlja Fena.

Podsjetimo, kako je direktorica Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Margaret Chan rekla kako bi se epidemija ebole mogla zaustaviti u roku od šest do devet mjeseci.

Kopirati
Drag cursor here to close