Novi izvor zarade

Oglasi će se ubuduće prikazivati i u Facebook Messengeru

Sci-Tech / Flash | 27. 01. 2017. u 08:39 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ekipa u Facebooku svjesna je kako ne mogu previše povećati broj oglasa koji se korisnicima prikazuju na news feedu te pokušavaju pronaći nove načine povećanja prihoda.

Jedan od tih načina, kako je najavljeno početkom ovog mjeseca, jest ubacivanje oglasa unutar videozapisa koji se prikazuju na ovoj društvenoj mreži – pri čemu se oglasi neće prikazivati na početku ili na kraju videa, već nakon dvadesetak sekundi.

U posljednje vrijeme ekipa iz Zuckerbergove kompanije testira još jedan novi način zarade oglašavanjem te namjeravaju početi prikazivati oglase i unutar Messengera, javlja Zimo.co.

Na početku oglasi bi se trebali prikazivati samo u donjem dijelu ekrana na kojem su prikazani posljednji razgovori (ispod dijela 'Podijeljeni dani' i 'aktivni korisnici' bit će dio za sponzore) te se ne bi trebali prikazivati unutar samih razgovora.

Sada je jasno zašto je Zuckerberg odvojio Messenger od mobilne aplikacije – korisnici su na početku kritizirali ovaj potez, no s vremenom je većina njih ipak preuzela posebnu aplikaciju tako da je Facebookova aplikacija za dopisivanje preuzeta na više od milijardi uređaja te bi u budućnosti trebala donijeti milijune dolara profita.

Iz ove kompanije kažu kako kompanije koje se budu oglašavale unutar Messengera neće moći kontaktirati korisnike (osim ako im sami korisnici prvi ne pošalju poruke), odnosno slati im spam poruke.

Korisnici u BiH ne trebaju tako skoro očekivati pojavljivanje oglasa u Messengeru jer će se ova opcija na početku testirati samo u Australiji i Tajlandu, a ako u Facebooku budu zadovoljni s rezultatima, onda će se proširiti na sve zemlje.

Kopirati
Drag cursor here to close