ZHŽ

Održano natjecanje iz njemačkog jezika

Sci-Tech / Flash | 15. 03. 2016. u 20:07 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu, 12. ožujka 2016. godine u organizaciji Udruge nastavnika njemačkog jezika u Županiji Zapadnohercegovačkoj, Gimnazije Posušje i Srednje strukovne škole Posušje održano je županijsko natjecanje iz njemačkog jezika za učenike srednjih škola s područja ŽZH.

Učenici su se natjecali na razinama A2, B2 i C1, u skladu s europskim referentnim okvirom za jezike.

Natjecateljski zadaci, koje je pripremio Goethe-Institut BiH, obuhvaćali su tri jezične vještine: razumijevanje čitanja, razumijevanje slušanja i vještinu govora.

Prvo mjesto u jakoj konkurenciji na razini A2 osvojila je učenica Andrea Vukoja iz Gimnazije fra Dominik Mandić Široki Brijeg. Pobjednica na razini B2 je Ana Marija Budimir, učenica drugog razreda iz Gimnazije fra Grga Martić Posušje. Ana Mariji ovo nije prvi uspjeh.

Na natjecanjima iz njemačkog jezika je postala već dobro poznato lice. Na najzahtjevnijoj razini C1 prvo mjesto je osvojila Ana Slišković, maturantica Gimazije fra Dominik Mandić Široki Brijeg. Zapažene rezultate su postigli i učenici Gimnazije Ljubuški s tri osvojena druga mjesta, piše Ljportal.com.

Natjecanje je imalo kvalifikacijski karakter te su pobjednici po razinama osigurali nastup na „Olimpijadi njemačkog jezika“, koja će se održati na Goethe-Institutu u Sarajevu 1. travnja 2016. godine.

Djeca su osim samog natjecanja uživala i u glazbeno – scenskom nastupu, koji su pripremili domaćini te su pogledali kratkometražni film o nasilju među djecom.

Iz Udruge nastavnika njemačkog jezika ŽZH stižu zahvale svim vrijednim ljudima koji su pomogli pri organizaciji natjecanja.

Kopirati
Drag cursor here to close