Mostar

Održana obuka na temu "Menadžment socijalnog poduzeća"

Sci-Tech / Flash | 20. 05. 2016. u 15:43 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru projekta “O.P.T.I.O.N.” u Mostaru je od 16. do 20. svibnja održana obuka na temu "Menadžment socijalnog poduzeća".

Polaznici obuke bile su osobe s invaliditetom, članovi njihovih obitelji, voditelji udruga osoba s invaliditetom i humanitarnih organizacija koji su zainteresirani za pokretanje socijalnog poduzeća.

Kako je priopćeno iz Udruge "Vedri osmijeh", osnivanje socijalnog poduzeća jedna je od aktivnosti projekta O.P.T.I.O.N. tako da je cilj obuke bio predočiti sudionicima specifične i praktične alate koji smanjuju rizik u pokretanju i razvoju vještina poslovnog upravljanja kao pripremu za otvaranje socijalnog poduzeća.

Voditelji obuke bili su Daniele Bombardi kao internacionalni i Adem Lisičić kao lokalni predavač, stručnjaci za socijalno poduzetništvo i menadžement.

Petnaest sudionika iz NVO sektora dobili su informacije, alate i savjete za procjenu izvedivosti poslovne ideje. Poseban naglasak bio je na razvoju poslovnih planova i marketinških strategija.

Projekt „O.P.T.I.O.N.” financira Europska unija. Ukupna vrijednost projekta je 136,970.70 EUR, od čega EU financira 99,000.00 eura.

Projekt provodi Udruga "Vedri osmijeh" iz Mostara i Caritas Barske nadbiskupije, u suradnji s Caritasom BiH, Nadbiskupijskim centrom za pastoral mladih “Ivan Pavao II” i Udruženjem paraplegičara Bar. Sufinanciranje u iznosu od 33.470,70 eura je osigurao Caritas Italiana.

Svrha projekta je da kroz prekograničnu suradnju Bosne i Hercegovine i Crne Gore radi na uključivanju osoba s posebnim potrebama u društvo, i to na način da im se pruži prilika za profesionalno usavršavanje njihovih vještina, kroz socijalno poduzetništvo u obje države, navodi se u saopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close