Prevoditelji

Održana godišnja skupština udruge Glosar

Sci-Tech / Flash | 28. 01. 2014. u 16:30 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glosar, Udruga sudskih tumača, prevoditelja i lingvista Mostar, je prva profesionalna udruga sudskih tumača, prevoditelja i lingvista osnovana u HNŽ-u koja okuplja jezične stručnjake na jednom mjestu, s ciljem usavršavanja, promoviranja i zaštite profesionalnih i interesa korisnika prevoditeljskih i srodnih usluga.

Godišnja Skupština udruge „Glosar“ održana je 25. siječnja 2014. u prostorijama agencije Lingua plus u Mostaru. Ovom prilikom članovi su većinom glasova za novu predsjednicu Udruge izabrali Anitu Vlašić. Za predsjednicu Skupštine, koja obavlja i funkciju blagajnice, izabrana je Tanja Boras.

Iz analize proteklog razdoblja iskristalizirala su se pitanja na koje je potrebno staviti naglasak u budućem radu Udruge. Na sastancima su se redovito razmjenjivale ideje, dogovarali budući koraci ili jednostavno razmjenjivala iskustva ili organizirala suradnja među članovima.

Naglašena je važnost aktiviranja web-stranice koja ima potencijal predstavljanja Udruga kroz pokretanje tema na forumu, pisanje raznih članaka koji ne moraju biti stručno usmjereni nego odražavati vlastita iskustva u radu.

Udruga Glosar upućuje poziv svim zainteresiranim sudskim tumačima, prevoditeljima i lingvistima, odnosno osobama koje se bave jezikom u bilo kojem smislu, da se obrate Udruzi radi učlanjenja, suradnje i promicanja zajedničkih aktivnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close