'Naš posao nije gotov'

Odlične vijesti za sve korisnike Twittera

Sci-Tech / Flash | 31. 03. 2017. u 10:39 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošle godine iz Twittera su najavili promjene koje će korisnicima u nekim slučajevima omogućiti upisivanje većeg broja znakova – pri tome nije riječ o povećanju broja znakova koji se mogu napisati unutar jednog tvita koji i dalje ostaje 140, već o promjeni načina na koji se znakovi računaju.

Tako su najavili da u tih 140 znakova više neće računati medijske privitke poput fotografija, videozapisa i slično, kao niti korisnička imena (@korisničko ime) prilikom odgovora korisniku ili korisnicima ove mreže.

Dok je dio ovih promjena već neko vrijeme aktivan, iz Twittera su tek jučer objavili da u 140 znakova više neće računati upisivanje korisničkih imena prilikom odgovora korisnicima. U slučaju odgovora većoj grupi ljudi samo njihovo spominjanje u tvitu oduzelo bi većinu znakova za tvitanje, što se u budućnosti više neće događati, piše Zimo.co.

Twitter je ove promjene uveo na webu i na mobilnim uređajima te se ime korisnika kojem odgovarate na tvit više neće pojavljivati unutar vašeg tvita, već iznad poruke u koju će se sada napokon moći upisati svih 140 znakova.

Iz ove kompanije kažu kako su ove promjene uveli na temelju provedenih istraživanja i eksperimentiranja, ali i podrške samih korisnika te se pokazalo da su ove promjene utjecale na povećanje interakcije korisnika na Twitteru.

Napominju i kako 'posao još nije gotov' te će nastaviti razmišljati o načinima na koje mogu olakšati korištenje ove društvene mreže i poboljšati konverzaciju između njenih korisnika. Već neko vrijeme govori se kako su u ovoj kompaniji razmišljali o ukidanju ograničenja za broj znakova, no čini se da od toga, barem za sada neće biti ništa – ipak s obzirom na probleme ove kompanije i društvene mreže (nezadovoljavajući rast broja korisnika i prihoda) ekipa iz Twittera sigurno će nastaviti s testiranjima novih opcija kako bi poboljšali iskustvo korištenja i, što je najvažnije, povećali broj korisnika ove mreže.

Kopirati
Drag cursor here to close