Virtualna gitara

Od sada možete svirati na instrumentu bez žica

Sci-Tech / Flash | 12. 12. 2015. u 21:31 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanski znanstvenici proizveli su instrument bez žica koji svatko, za vrlo kratko vrijeme, može naučiti svirati.

Virtualna gitara pod nazivom "Kurv" uopće ne izgleda kao gitara. Sastoji se od ploče s gumbima i ogromnog senzora nalik trzalici koji prepoznaje pokrete. Pomicanjem trzalice kroz zrak simulira se sviranje prave gitare.

Akordi i note pokreću se pritiskom na gumbe na ploči koja se drži u ruci, a trzalicom se okidaju zamišljene žice, piše Zimo.co.

Aplikacija za pametni telefon dešifrira snagu i pokrete trzalice, čime se stvara željeni električni, bas ili akustični zvuk .

Predstavnici kompanije "Kurv", osnovane 2014. u Londonu, tvrde da ovu gitaru svatko može naučiti svirati i to u samo nekoliko minuta, čak i ako nikada nije uzeo pravu gitaru u ruke.

"Upotrijebili smo čitav niz različitih senzora, akcelometara, žiroskopa, magnetometara i uređaja osjetljivih na dodir koje smo kombinirali smobilnim telefonom koji ima računalnu moć sintetiziranja zvuka u stvarnom vremenu, Potom smo dodali razne druge tehnologije koje očitavaju pokrete i tako dobili Kurv gitaru", izjavio je suosnivač kompanije "Kurv", Suran Goonatilake.

Kopirati
Drag cursor here to close