SAD

Od devet žena zaraženih virusom zika, tri rodile djecu s određenim poremećajima

Sci-Tech / Flash | 27. 02. 2016. u 09:46 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki znanstvenici su ustanovili kako se među devet trudnica koje su bile zaražene virusom zika nalaze i one koje su izvršile prekid trudnoće ili su rodile dijete s određenim poremećajem, javlja agencija Anadolija.

U izvještaju Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), navedena su zapažanja znanstvenika o virusu zika i njegovom utjecaju na trudnice. Navodi se da je kod devet trudnica zabilježena zaraza virusom zika, a da postoji mogućnost da je još deset trudnica zaraženo.

Navedeno je i to kako su od spomenutih devet žena, dvije imale prekid trudnoće, dvije su rodile dijete s manjim poremećajem, jedna je rodila dijete s ozbiljnim poremećajem, dvije žene su rodile zdravo dijete, a dvije još uvijek se nisu porodile.

CDC je priopćio kako je u SAD-u od kolovoza prošle godine do 10. veljače 2016. godine, 257 žena zatražilo testiranje na virus zika i da kod 97 posto njih nije zabilježena zaraza.

Sve žene koje su zatražile testiranje prethodno su putovale u područja na kojima je zabilježena zaraza i žalile su se na visoku tjelesnu temperaturu i bolove u zglobovima.

Kopirati
Drag cursor here to close