Trening projekt

Obuka spašavanja iz pećina u Šipovu

Sci-Tech / Flash | 11. 09. 2015. u 08:01 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obuka pod nazivom „Spašavanje iz pećina“ održat će se od 12. do 20. rujna 2015. godine u Šipovu. Obuka je dio “Trening-projekta upravljanja u katastrofama“ koja se provodi u sklopu aktivnosti Inicijative za spremnost i prevenciju katastrofa u Jugoistočnoj Europi (DPPI SEE).

Organizatori su Sektor za zaštitu i spašavanje Ministarstva sigurnosti BiH i Uprava za civilnu zaštitu i oporavak nakon katastrofa Republike Slovenije, a uz podršku Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, Speleološkog društva Ponir - Banja Luka, Službe za spašavanje iz pećina Slovenije, Gorske službe spašavanja Srbije, Hrvatske gorske službe spašavanja, te Inicijative za spremnost i prevenciju katastrofa u Jugoistočnoj Europi (DPPI SEE).

Na obuci će sudjelovati 35 speleologa, vatrogasaca, policajaca, vojnika i medicinskih radnika iz država članica DPPI SEE.

Cilj obuke je stjecanje teoretskih znanja i osnovnih praktičnih vještina u oblasti spašavanja iz pećina, a polaznici će tijekom osmodnevnog treninga imati 80 sati različitih lekcija u vidu predavanja, kratkih demonstracija, praktičnog rada u manjim pećinama, te završnu vježbu spašavanja iz pećina.

Prezentacija za goste i novinare bit će održana 17. rujna 2015. godine u 10 sati u Rafting centru „Kanjon“. Nakon prezentacije, predviđen je odlazak na lokaciju Kameni most gdje će se izvoditi pokazna vježba u 11 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close