PrisluškivanjeU elektrons

NSA hvatala i obične jade ljudi

Sci-Tech / Flash | 07. 07. 2014. u 09:01 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U elektronskoj komunikaciji koju presreće, američka Nacionalna sigurnosna agencija (NSA) daleko više nadgleda obične korisnike interneta, uključujući tu i Amerikance, nego legalne strane mete, objavio je Washington Post.

Prema pisanju lista, čak 90 posto ljudi čije su komunikacije nadgledane ''nisu bili ciljane mete, već su upali u mrežu koju je NSA postavila za nekog drugog''.

Skoro polovina nadgledanih fileova ''sadržala je imena, e-mail adrese i druge detalje koji, kako je NSA naznačila, pripadaju američkim državljanima ili drugima koji borave u SAD''.

Washington Post je, također, otkrio da je NSA zadržala materijal koji su njezini analitičari opisali kao ''beskoristan''.

Dokumenti sadrže priče o ljubavi i slomljenim srcima, nedozvoljenim seksualnim vezama, psihološkim krizama, političkim i vjerskim razgovorima, financijskim problemima i raspršenim nadama, prenosi Blic.

Međutim, neki dokumenti sadrže ''materijal velike obavještajne vrijednosti'' kao što su otkrića o nuklearnim projektima i dvoličnim igrama saveznika.

Kopirati
Drag cursor here to close