Novo doba

Novosti iz Samsunga: Uskoro stižu dva modela Galaxyja S6 i pametni sat!

Sci-Tech / Flash | 14. 01. 2015. u 20:26 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iza Samsunga je teška godina – iako je ova kompanija i dalje lider na tržištu pametnih telefona, u posljednje vrijeme bilježe loše financijske rezultate i smanjenje prodaje mobilnih uređaja.

Nakon što su jedno vrijeme modeli iz njihove Galaxy S serije osvajali nagrade za najbolje pametne telefone na svijetu, očekivanja korisnika za sljedeće modele bila su jako velika, no Samsung ta velika očekivanja nije ispunio te im mnogi korisnici zamjeraju nedostatak noviteta i inovacija na posljednja dva top modela Galaxy S4 i S5.

S obzirom na situaciju, svima u Samsungu jasno je da moraju nešto promijeniti, a te promjene možemo očekivati već za mjesec i pol kada bi na najvećem mobilnom sajmu na svijetu (Mobile World Congress) južnokorejska kompanija trebala predstaviti čak dva nova modela Galaxyja S6, prenosi Zimo.co.

Prema glasinama koje mrežom kruže posljednjih dana, a koje su prenijeli na Tech Radaru, jedna verzija modela S6 imat će metalno kućište (dosadašnji modeli iz S serije imali su plastično kućište), dok će druga verzija imati zakrivljen ekran poput njihovog prošlogodišnjeg modela Galaxy Note Edge.

Što se hardvera tiče, možemo očekivati najsnažniji procesor na tržištu (Snapdragon 810), 3GB RAM-a, naprednu kameru te ekran dijagonale oko 5,2 inča ili veći te, uz postojeću memoriju, telefoni će imati i utor za microSD memorijske kartice s kojima se količina prostora za pohranu podataka povećava za dodatnih 128GB.

Kada se ovi telefoni pojave na tržištu, oni bi trebali biti glavni konkurenti Appleovom iPhoneu 6, no za naklonost korisnika borit će se i s drugim top modelima na tržištu jer uskoro očekujemo predstavljanje Sonyjeve Xperije Z4, HTC-ovog One M9, još jednog LG-jevog top modela nakon Flexa 2 itd. Osim novih smartphonea, Samsung planira i novitete na tržištu nosivih uređaja, odnosno pametnih satova.

Ova je kompanija do sada već predstavila nekoliko modela koji nisu privukli previše pažnje, a za početak ožujka (dakle, nešto prije nego bi trebala početi prodaja Apple Watcha) planiraju predstavljanje novog Galaxy Watcha koji će, poput Motorolinog Moto 360 smartwatcha, biti okrugao, prenosi Zimo.co.

Iako trenutno nema previše informacija o ovom uređaju, sigurno je da će se njihov novi sat povezivati sa Samsungovim telefonima i tabletima te će se na njemu prikazivati informacije o pozivima, porukama, obavijestima s društvenih mreža i slično.

Kopirati
Drag cursor here to close