Natječaj

Nominirajte novinare za Nagradu Srđan Aleksić

Regionalna novinarska nagrada „Srđan Aleksić“ će se dodijeliti 10. prosinca 2022. godine u Banja Luci, povodom Međunarodnog dana ljudskih prava.
Sci-Tech / Flash | 24. 10. 2022. u 12:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Helsinški parlament građana Banja Luka, Mreža za izgradnju mira, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Institut za medije Crne Gore i Udruga za promicanje medijske kulture, umjetnosti i tolerancije „Lupiga – svijet kroz obične oči“ iz Hrvatske raspisali su natječaj za Regionalnu novinarsku nagradu “Srđan Aleksić”.

Nagrada se dodjeljuje novinarkama, novinarima i medijima iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Crne Gore u tri kategorije: za novinarsku hrabrost i izuzetnost, za doprinos zajednici te za medije.

Novinare, novinarke i medije mogu nominirati udruge, neformalne grupe, mreže organizacija civilnog društva, urednici u medijima, novinari, sindikati, znanstveno-obrazovne ustanove, sveučilišni profesori iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

Rok za nominaciju je 1. studeni 2022. godine.

Novinarke, novinari i mediji ne mogu se izravno prijaviti na Natječaj.

Odluku o dodjeli nagrade u sve tri kategorije donijet će stručni žiri koji čine novinari, novinarke i medijski stručnjaci iz država iz kojih dolaze organizacije koje raspisuju natječaj.

Regionalna novinarska nagrada „Srđan Aleksić“ će se dodijeliti 10. prosinca 2022. godine u Banja Luci, povodom Međunarodnog dana ljudskih prava.

Kopirati
Drag cursor here to close