Kupljen Alcatel

Nokia se vraća na velika vrata

Sci-Tech / Flash | 11. 01. 2016. u 09:15 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ponuda finskog telekomunikacijskog giganta Nokije u vezi sa 15,6 milijardi eura vrijednim preuzimanjem kompanije Alcatel-Lucent dobila je “zeleno svjetlo”.

Nakon što su francuski regulatorni organi dali odobrenje otvoren je put za integraciju dva dobavljača telekomunikacijske opreme, piše američki list Wall Street Journal.

''Sretni smo što je naša ponuda bila uspješna, i što investitori Alcatel-Lucenta imaju vjere u budućnost ujedinjene kompanije'', navodi se u priopćenju izvršnog direktora Nokije, Rajeeva Surija, prenosi agencija France press.

Iz Nokije je priopćeno da će dvije kompanije, koje su prethodno od antimonopolskih regulatora u SAD i Europi dobile dozvolu za spajanje, početi 14. siječnja poslovati kao operativno udružena grupacija, navodi list.

Prema priopćenju francuskog regulatora burze AMF-a, Nokia sada posjeduje kontrolni udio od 70,52 posto akcijskog kapitala u Alcatel-Lucentu.

U okviru javne ponude akcije okončane 23. prosinca, Nokia je ponudila 0,55 svojih akcija za svaku akciju Alcatel-Lucenta, prenosi agencija France press.

Podsjetimo, Nokiju je skinula s “trona” pojava smartphonea na tržištu, kao i jačanje Applea i Samsunga, a nedavno je ovaj finski gigant objavio da je započeo pripreme za izradu novog mobilnog telefona koji planira plasirati na tržište krajem 2016. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close