Zabavna noć

Noć istraživača u BiH: Započni lančanu reakciju

Sci-Tech / Flash | 18. 09. 2015. u 12:29 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europska noć istraživača BiH 2015, najveća i najzabavnija manifestacija koja promovira znanost i istraživački rad u Europi, po četvrti put će biti organizirana u BiH u petak, 25. rujna 2015. godine.

Zabavna noć znanosti i inovacija ove godine se odvija pod sloganom “Započni lančanu reakciju”, u kojoj sudjeuluju četiri grada BiH: Sarajevo, Mostar, Banja Luka i Bijeljina. Kroz zabavne sadržaje edukativnog karaktera, građani svih uzrasta će moći naučiti nešto novo i saznati na koji način znanost i istraživanja utječu na naš život i promjene u našoj okolini.

Noć istraživača se od 2005. godine organizira svakog posljednjeg petka u mjesecu rujnu, pod pokroviteljstvom Horizont 2020 programa Europske unije, s ciljem promocije znanstvenih istraživanja, karijere istraživača kod mladih, kao i podizanja svijesti kod šire javnosti o utjecaju raznih istraživanja na svakodnevni život. Od svog nastanka, Noć istraživača obilježava se u sve većem broju gradova Europe, pa je tako 2014. godine održana u preko 300 gradova, u oko 30 europskih država.

Više informacija o Noći istraživača u Europi možete pronaći ovdje.

Kopirati
Drag cursor here to close