Komentari na Bljesku

Nismo vam ukinuli slobodu komentiranja, nego slobodu mržnje

Sci-Tech / Flash | 14. 01. 2016. u 08:00 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon pomne analize i provedene ankete među čitateljima, portal Bljesak.info odlučio se za omogućivanje komentara samo registriranim korisnicima.

Iako su nam pojedini čitatelji pisali kako podliježemo cenzuri i sprječavamo ljude u slobodi govora, jednostavnom registracijom, ili logiranjem putem Googlea ili Facebooka, još uvijek možete reći što mislite.

No, problem je u tome što većina želi bez imena i prezimena, bez registracije, pisati što misli da može i kako hoće.

Naime, sloboda govora ne znači i slobodu vrijeđanja. Godinama smo se borili s govorom mržnje, uvredama po svim osnovama, lažima i klevetama ispisanih anonimno. Borili smo se i s prijetnjama smrću članovima redakcije i njihovim obiteljima i ne smatramo da je to sloboda. Policija i pravosuđe će valjda reći što misle o tome.

Borili smo se s komentarima u kojima se mrzi, otvoreno poziva na mržnju svega drugog i drugačijeg što je zamišljeno u anonimnim glavama. Stoga smo se, uvjereni kako većina naših čitatelja ne misli tako, odlučili na ovaj potez želeći zaštititi sve one kojima je stalo do pravovremene i točne informacije, a ne do nečijih izlijeva anonimnog bijesa. Takvih je, na sreću, puno više.

Anketa je pokazala kako Vas je većina za omogućavanje komentara registriranim članovima, pa smo Vas i poslušali. Oni, kojima je zadovoljstvo predstavljalo vrijeđanje drugih na portalu i anonimno iznošenje svega i svačega, a za što smo mi morali odgovarati nadležnim institucijama, poručujemo da to isto mogu ako će reći tko su.

Svi koji imaju korisne informacije, primjedbe ili pohvale, mogu nam se obratiti na redakcijski mail, a one koji žele sudjelovati u komentiranju i razmjeni mišljenja pozivamo da se registriraju.

To možete učiniti registracijom kao korisnik na portalu ili preko svojeg Facebook i Google računa. Naravno, uz uvjet, da poštujete uvjete korištenja.

Svjesni smo i kako registriranje ostavlja prostora za anonimnost i ne predstavlja otkrivanje nečijeg identiteta te da pojedini čitatelji to mogu zloupotrebljavati. No, na ovaj način naši administratori mogu lakše nadzirati i uklanjati sve zloupotrebe.

Ugodno čitanje i registrirano komentiranje, želi Vam redakcija portala Bljesak.info. :)

Kopirati
Drag cursor here to close