Prokišnjava

Neuvjetne prostorije: Nastava u Umjetničkoj školi u mokrim učionicama

Sci-Tech / Flash | 06. 02. 2014. u 07:26 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako danas padaline nisu bile obilne, slabija kiša bila je dovoljna da krov Umjetničke škole u Bihaću prokisne. Svaki put prilikom padalina, čak i onih slabijih, voda prolazi i pri tom pričinjava materijalnu štetu unutar objekta.

"Danas prokišnjava, iako je kiša slaba, kada počnu pljuskovi nastane prava poplava po učionicama i hodniku, a nastava se odvija u katastrofalnim uvjetima", izjavio je za ABC jedan od učenika ove škole.

Prije dvije godine rekonstruiran je dio krova iznad tri učionice, dok preostali dijelovi koji nisu rekonstruirani stvaraju probleme.

Ako se sjetimo da učenici Umjetničke škole u Bihaću svoj kvalitet dokazuju svake godine osvajajući brojne nagrade u BiH. Također, tu i mnogo bivših učenika koji su ostvarili zavidne karijere van granica BiH, poput Dade Oreškovića, Nermina Puškara Puške, Donne Ares, Armina Abdihodžića i drugih.

Govoreći o problemima koji otežavaju rad, iz Umjetničke škole ističu da ni za to nadležni nisu imali sluha i naglašavaju da Umjetnička škola u Bihaću ima dugu tradiciju poticanja postojanja kulture u Općini Bihać i USŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close