uTorrent

Nepažnjom do rudarenja litecoina

Sci-Tech / Flash | 08. 03. 2015. u 17:38 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pojedini korisnici poznatog torrent softvera – uTorrent postali su uslijed vlastite nepažnje rudari bitcoina, točnije litecoina. U potonjem ne bi bilo ništa sporno da isti rudare u svoju korist, no tomu nije tako, rudarenje se obavlja u korist treće strane.

Do ovog nazovimo incidenta je došlo nepažnjom korisnika koji su po prvi put odlučili instalirati ovu aplikaciju, odnosno, nepažnjom postojećih korisnika koji su željeli istu nadograditi na najnoviju verziju. Naime prilikom instalacije nove 3.4.2 (Build 38913) verzije uTorrent aplikacije u ponudi se nalazi i instalacija Epic Scale paketa koji po instalaciji koristi snagu vašeg procesora za rudarenje litecoina. Većina korisnika je ne čitajući što im se nudi kliknula na " I Agree" tipku te time postala rudar litecoina.

Primjetivši povećanu aktivnost procesora u trenutcima kada iste ne bi trebalo biti dio korisnika je korisničku podršku uTorrenta zasuo brojnim upitima na ovu temu. Nakon provjere navoda koje su zaprimili od nezadovoljnih korisnika tvrtke BitTorrent i Epic Scale oglasile su se priopćenjem. U istom se navodi kako je točno da se prilikom instalacije uTorrenta nudi i instalacija Epic Scale paketa, no isključivo kao odobrena instalacija od strane samog korisnika, te da nema govora o „tihoj“ instalaciji kako pojedini korisnici uTorrent foruma navode.

Nažalost ova mini "afera" koja to zapravo i nije još jednom je potvrdila kako pojedini korisnici pri instalaciji softvera uopće ne čitaju na što pristaju samom instalacijom. Više o ovoj temi možete pročitati na uTorrentovom službenom forumu.

Kopirati
Drag cursor here to close