Seminar

Naučite sami voditi Facebook stranicu

Sci-Tech / Flash | 06. 10. 2016. u 08:17 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vođenje stranica na društvenim mrežama čini se jednostavnim, no kad uskočite u posao vidite da nekima ipak ide bolje od vas! Bilo da se radi o Facebooku, kao najčešćoj društvenoj mreži na našim prostorima, Youtubeu, Instagramu, Pinterestu, Twitteru, na samom početku vođenja stranica na društvenim mrežama važno je odrediti što želite postići.

Želite li prezentaciju usluga, promociju proizvoda, izgradnju imidža, interakciju s korisnicima ili nešto treće? Važno je znati ciljnu skupinu, njihovu dob, navike, potrebe, probleme. Spomenute informacije pomažu vam da kreirate dugoročni plan - kalendar s detaljima o objavama na društvenim mrežama – content kalendar.

Prilikom kreiranja sadržaja za objave pazite na autentičnost teksta i fotografije. Potrudite se da su fotografije ugodne oku, zanimljive, živih boja i da šalju određenu poruku.

Pisanje naslova je često izazov – izdvojite trenutak više i učinite naslov takvim da zainteresira i skrene pažnju, pa tomu naslovi i služe zar ne?

Kad ste ovo sve napravili potrebno je uložiti minimalno 6,00 KM i trud da bi objava stigla na odabrane desktop i mobilne zaslone. Jednostavnim koracima u Facebook Ads Manageru, postavite objavu/oglas i targetirajte kome želite da bude prikazivan.

Ukoliko imate želju usavršiti vođenje stranica na društvenim mrežama, kreirati strategiju komunikacije i digitalnog marketinga, saznati što učiniti kad nam se pojavi neželjeni komentar - naučite na seminaru Marketing i komunikacija na društvenim mrežama koji će se održati 11.10. u Banja Luci, 12.10. u Sarajevu i 13.10. u Mostaru u organizaciji Agencije za profesionalno usavršavanje Apriori BH.

Kopirati
Drag cursor here to close