3,2 milijuna prednarudžbi

Narudžbe za Apple Watch premašile su sva očekivanja, novi "hit-gadget" je rođen

Sci-Tech / Flash | 16. 04. 2015. u 20:56 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Možemo mi misliti što god želimo o tome je li Apple Watch samo "pomodna igračka" ili nešto što nam doista treba, ali konkretne odgovore o uspješnosti daje samo i isključivo tržište...

A prema tržišnim procjenama i predviđanjima, iako niti jedna brojka još uvijek nije službeno potvrđena, Apple je sa svojim pametnim satom osigurao još jednu poziciju - tržišnog lidera.

Naime, prema brojkama koje je iznosi Ming-Chi Kuo, osoba koja u profesionalnim krugovima figurira kao "ona koja zna što piše, govori i obljavjuje", prednarudžbe za Apple Watch premašile su 2,3 milijuna, piše Zimo.co.

Još su neki portali koji se bave isključivo Appleovim proizvoda ponudili iste brojke, uz dodatak kako je Appleovih pametnih satova samo u Americi naručeno 1,2 milijuna komada, ali iz Applea za sada nitko nije niti potvrdio, niti demantirao ovakve brojke.

U usporedbi s ostatkom "igrača" u ovom segmentu IT industrije i pametnih uređaja, Pebble je do veljače ove godine prodao nešto više od milijun pametnih satova (od 2013. godine), Android Wear je prodan u 720 tisuća komada, dok ostali proizvođači i nisu objavili bilo kakve relevantne brojke.

Ako je sve ovo istina, Apple je već sada sa svojim pametnim satom "pomeo" tržište i zasjeo na prvu poziciju koju će, po svemu sudeći držati jako, jako dugo... Uz ove impresivne brojke, objavljeno je i kako Apple za cilj ima proizvesti dva do tri milijuna Apple Watch uređaja na mjesečnoj razini, što je dovoljan pokazatelj kako i u Cupertinu očekuju "tržišni boom".

Kopirati
Drag cursor here to close