Zbog rasizma

Najpoznatiji YouTuber svijeta dobio otkaz!

Sci-Tech / Flash | 15. 02. 2017. u 11:30 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najveća zvijezda YouTubea, Šveđanin Felix Kjellberg, poznatiji kao PewDiePie, upao je u popriličan skandal ovih dana jer je – teško je to lijepo reći – ispao glup.

Najplaćeniji YouTuber današnjice koji ima oko 53 milijuna pretplatnika pokušao se šaliti s rasizmom i antisemitizmom, ne sluteći da bi to moglo loše završiti.

Odmah po objavi spornog videa suradnju mu je otkazao jedan od sponzora, Disney, da bi to odmah za njima učinio i sam Google, vlasnik YouTubea.

Kejllbergov show "Scare PewDiePie" na njihovoj pretplatničkoj usluzi Red odmah je otkazan, bez obzira na to što se upravo pripremala premijera druge sezone, piše Bug.hr.

Osim toga YouTube je svoju najveću zvijezdu isključio i iz programa preferiranog oglašavanja, što znači da će PewDiePie od sada teže dolaziti do prihoda i novih oglašivača.

Kontroverzni video zapisi koje je postavio ostali su dostupni, ali se na njima više ne prikazuju reklame.

Oglašivači, pak, mogu zatražiti uklanjanje svojih oglasa s njegovih drugih videa. Sudbina prve sezone showa "Scare PewDiePie" nije poznata – za sada je još uvijek dostupan YouTube Red pretplatniciima.

Kopirati
Drag cursor here to close