Turksoy

Najavljeno bratimljenje više od 30 škola s područja Hercegovine i Istambula

Sci-Tech / Flash | 09. 02. 2015. u 12:58 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ Zlatko Hadžiomerović u Mostaru se sastao sa predstavnicima Međunarodne organizacije za Tursku kulturu (Turksoy) i Yunus Emre Centra koji djeluje u BiH, te Konzulom Republike Turske u Mostaru.

Na sastanku su istaknuti svi dosadašnji uspješni rezultati koji su ostvareni između Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ i Yunus Emre Centra u Sarajevu i Ankari. Kao plod te odlične suradnje navedeno je bratimljenje, koje će se ostvariti u narednom periodu između više od 30 škola s područja Hercegovine i Istambula.

Ministar Hadžiomerović je sa predstavnicima Turksoya dogovorio modele buduće suradnje u oblasti kulture, suradnje koja bi bila bazirana na nivo HNŽ, općina na nivou ove županije, ali i kulturno-umjetničkih društava koje djeluju u HNŽ sa općinama i kulturnim društvima u Turskoj. 

Ministar Hadžiomerović istaknuo je kako ova županija duguje veliku zahvalnost Turskom kulturnom centru Yunus Emre za brojne kvalitetne projekte koji su implementirani u HNKŽ, te da očekuje uspješnu suradnju i sa Međunarodnom organizacijom za Tursku kulturu (Turksoy).

''Mi se nadamo da će Turksoy u  narednim godinama izabrati jedan od BiH gradova da bude glavnim gradom turske kulture svijeta u toj godini. Naravno da je naša želja da to bude jedan grad iz naše Hercegovine“.

Predstavnici Turksoya pozvali su ministra Hadžiomerovića na zajednički sastanak svih ministara kulture Balkana i ostalih europskih zemalja sa kojima surađuje ova organizacija koji će se ove godine održati na proljeće u Turkmenistanu. 

Kopirati
Drag cursor here to close