Imagine Cup 2015

Nagrada za Tim Citizens koji su razvili "pametnu utičnicu"

Sci-Tech / Flash | 29. 04. 2015. u 09:36 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pobjednici Imagine Cup 2015 natjecanja u Bosni i Hercegovini su timovi sa International Burch University i Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu, a svečana promocija pobjednika održana je tijekom otvaranja MS NetWork 5 konferencije u Neumu.

Tim Citizens (Ammar Talić, Harun Šiljak, Slađan Veselinović i Vildan Tursić) sa International Burch University osvojio je prvo mjesto u kategoriji društvena odgovornost sa projektom kroz koji su razvili "pametnu utičnicu" i Windows Phone aplikaciju pomoću koje se uz Azure MachineLearning ostvaruje monitoring i kontrola nad uređajima priključenim na utičnicu, Ermin Podrug, također sa Burcha u okviru ElectricalMuscleGaming projekta razvio je rješenje koje omogućava čitanje EMG signala i njihovo procesiranje za potrebe kontrole robota, igranja ili drugih simulacija, dok je tim KidCode (Almin Halilović, Eldar Granulo i Haris Čustović) sa Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu, razvio Windows Phone aplikaciju namijenjenu učenju programiranja kroz igranje za djecu od 6 do 10 godina.

"U posljednje četiri godine naša zemlja je redovno imala predstavnike u finalu Imagine Cup natjecanja, čime se zaista ponosimo, dok je prošle godine u Redmondu tim sa mostarskog FIT-a osvojio i Nagradu publike. Ove godine kao pobjednike lokalnog natjecanja imamo i timove sa fakulteta koji do sada nisu sudjelovali u natjecanju, što nas zaista raduje, te se nadamo da će se trend dobrih rezultata naših timova nastaviti, baš kao i povećanja broja sudionika u lokalnom natjecanju. Timovi su pokazali svoje znanje i kreativnost te im želimo sreću u nastavku natjecanja.", rekao je Omar Krivošija, direktor Microsoft BiH.

Naši timovi svoje natjecanje nastavljaju u svjetskom polufinalu, gdje će se susreti sa pobjednicima lokalnih natjecanja iz ostatka svijeta uz očekivano proglašenje finalista tijekom mjeseca lipnja.

Finale Imagine Cup 2015 natjecanja održava se u Microsoftovom sjedištu, Redmondu (Seattle), krajem srpnja 2015. godine, gdje će se tražiti sveukupni pobjednik natjecanja, dok će pobjednici glavne tri kategorije osvojiti nagrade u iznosu od po 50.000 američkih dolara.

Kopirati
Drag cursor here to close