IAESTE

Na praksu u Mostar stiže 21 strani student

Sci-Tech / Flash | 18. 02. 2016. u 16:27 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Volonteri studentske udruge IAESTE iz Mostara već četiri mjeseca rade naporno na programu studentske mobilnosti tj. studentske stručne prakse. IAESTE je jedna od popularnijih studentskih organizacija u Mostaru.

''Ove godine oborili smo rekord prijavljenih studenata. Naime, na stručnu praksu prijavilo se preko 150 studenata Sveučilišta, skupili smo 21 praksu te očekujemo 21 stranog studenta na stručnoj praksi u gradu Mostaru ove godine. Naša ekipa je vrijedno radila i postigla odlične rezultate, a posebno nas je razveselila ogromna zainteresiranost studenata za praksu. Potpisane su i brojne suradnje s lokalnim tvrtkama'', izjavila je predsjednica Isabella Vračević.

Središnji događaj međunarodnog IAESTE-a je Godišnja konferencija. Ove godine je održana u Pragu. Održava se jednom godišnje u siječnju, a na sudjelovanje su pozvane sve punopravne, pridružene članice i kooperativne institucije. Delegacija iz BiH uspješno je razmijenila 84 prakse koje je skupljala u prethodnom razdoblju i tako omogućila odlazak studenata u inozemstvo na plaćenu stručnu praksu.

''Odlazak na konferenciju ne bi bio moguć bez sponzora i dugogodišnjih partnera: UNIS telekom, SPARK, Ecoplan, Tempo Vranica, Hering, INTERA, Sveučilište u Mostaru, Alfatherm, IStillCare, TTkabeli, Ditrx, Cox4, Soling i Zec d.o.o. Njima se ovom prilikom zahvaljujemo, a studente potičemo na aktivnost u ljetnom programu IAESTE-a'', priopćeno je iz ove organizacije.

Kopirati
Drag cursor here to close