Sveučilište u Mostaru

Na Fakultetu strojarstva i računarstva uskoro Laboratorij za automobilsku mehatroniku

Sci-Tech / Flash | 15. 06. 2017. u 08:14 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Fakultetu strojarstva i računarstva Sveučilišta u Mostaru 16.6. (petak) u 11 sati bit će predstavljen projekt "Unapređenje sveučilišnog obrazovanja iz oblasti automobilske mehatronike".

Projekt će predstaviti predstavnici Hyundai Motor Europe Technical Center GmbH, Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, Fakulteta strojarstva i računarstva Sveučilišta u Mostaru i Mašinskog fakulteta Univerziteta "Džemal Bijedić" iz Mostara, priopćeno je.

Ciljevi projekta su kvalitetno obrazovanje i usavršavanje budućih inženjera, povezivanje stručnog praktičnog znanja s teorijskim znanjima, razmjena iskustava između fakulteta i brojnih međunarodnih stručnjaka i tvrtki iz automobilske industrije. U sklopu projekta  na Fakultetu će se otvoriti novi laboratorij za ispitivanje motora s unutarnjim izgaranjem i mehatroniku motornih vozila. Mehatronika je interdisciplinarna znanost koja predstavlja spoj mehaničkih i elektroničkih sustava s informacijskim tehnologijama.

Projekt potpisuju Fakultet strojarstva i računarstva Sveučilišta u Mostaru, Hyundai Motor Europe Technical Center GmbH iz Njemačke, Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH (njemačka vladina razvojna organizacija) i Mašinski fakultet Univerzizteta Džemala Bijedića. 

Pokroviteljstvo projekta osigurava DeveloPPP.de program njemačkog Saveznog ministarstva za gospodarsku suradnju. Ukupna vrijednost projekta iznosi više 400 tisuća Eura, a predviđeno trajanje 3 godine.

Kopirati
Drag cursor here to close