Hardverska tipkovnica

Na CES-u predstavljen novi BlackBerry

Sci-Tech / Flash | 05. 01. 2017. u 10:55 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čini se da bi ova godina mogla označiti povratak dva mobilna velikana iz prošlog desetljeća – očekuje se kako bi se tijekom 2017. na tržištu trebalo pojaviti čak pet pametnih telefona s logom Nokije, a ovog tjedna na CES-u je najavljen i novi BlackBerry.

Kao što je poznato, Nokia i BlackBerry prodali su prava na korištenje svog branda HMD-u, odnosno kineskoj kompaniji TCL koje se nadaju kako će korištenjem imena ovih poznatih brandova privući korisnike i zauzeti dio tržišta.

O tome što možemo očekivati od Nokijinih ovogodišnjih modela pisali smo nedavno, a najvažnija opcija koju ljubitelji BlackBerryja mogu očekivati na nadolazećem telefonu jest – hardverska tipkovnica, piše Zimo.co.

Na stranici 9to5 Google, čiji su novinari imali priliku isprobati ovaj uređaj, kažu kako ih tipkovnica podsjeća na tipkovnicu modela Priv (samo što na ovom modelu nije riječ o kliznoj tipkovnici), tipka Space ima ugrađen senzor otisaka prstiju te su sve tipke osjetljive na dodir.

Ovaj smartphone, čije je trenutno kodno ime Mercury (na tržištu će se pojaviti s drugim imenom) radit će na posljednjoj verziji Googleovog Androida (7.0 Nougat), dolazi s USB Type-C priključkom te s BlackBerryjevim sigurnosnim softverom, što će naročito cijeniti poslovnjaci na koje i najviše ciljaju u ovoj kompaniji.

Nažalost, trenutno nije dostupno više informacija o ovom uređaju te su iz TCL-a najavili kako će ih objaviti krajem sljedećeg mjeseca na mobilnom sajmu Mobile World Congress koji se održava u Barceloni, a prema prvim dojmovima novinara koji su na kratko isprobali ovaj smartphone, riječ je o uređaju koji bi mogao osvojiti dosadašnje ljubitelje BlackBerryja i njihovih tipkovnica.

Kopirati
Drag cursor here to close