Perspektiva grada

Na 38. obljetnici Sveučilište nagradilo najbolje studente

Sci-Tech / Flash | 04. 12. 2015. u 11:44 K.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Sveučilište u Mostaru je duša, život i perspektiva ovog grada, ali i šire zajednice. Ovim ne izražavam samo svoje duboko uvjerenje, nego ističem činjenicu gledajući u budućnost, a pod njom podrazumijevam više od 14.000 mladih i kreativnih ljudi u naponu svog života, koji su ovom Sveučilištu dali povjerenje i samim tim zajedno s njim stvaraju i svoju i našu budućnost'', rekla je to prof. dr. sc. Ljerka Ostojić, rektorica Sveučilišta u Mostaru na svečanoj sjednici koja je, povodom 38. obljetnice postojanja Sveučilišta, održana u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače.

Ostojić je istaknula kako mostarsko Sveučilište sa svojih deset fakulteta i akademijom nastoji ponuditi studijske programe koji mladim ljudima daju vještine i znanja za poželjnu i održivu poziciju na tržištu rada, ali i omogućiti im uspješnu prilagodbu sve većim promjenama i potrebama društva.

''Naša su obveza i odgovornost, stoga, obrazovati mlade ljude, koji imaju nove ideje za sljedećih deset, dvadeset i puno više godina. Na tom tragu vrijedi istaknuti kako smo jučer promovirali 33 doktora znanosti, koji ne samo da oplemenjuju našu akademsku zajednicu, nego postaju naše uzdanice u njezinu daljnjem razvoju'', istaknula je Ostojić.

Na današnjoj svečanosti uz proslavu 38. obljetnice, Sveučilište u Mostaru, nagradilo je Rektorovom nagradom, 25 studenata koji su svojim individualnim i skupnim postignućima jasno oslikali golemi potencijal ovog Sveučilišta.

''Nagrada koju primam jeste za najbolji prosjek na preddiplomskom studiju i jako sam uzbuđena i sretna na ovaj veličanstveni dan. Ovo je priznanje mog svakodnevnog truda, rada i zalaganja'', rekla je Tonina Ibrulj, nagrađena studentica s fakulteta Engleski jezik, književnost i filozofija.

Među nagrađenima je i Ivan Tomić s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru koji je u svom govoru poručio svim studentima kako je upravo ovo priznanje potvrda da se isplati rad, te da treba samo vjerovati u sebe. Njegova kolegica s Pravnog fakulteta, Ivana Skoko, je također istaknula zadovoljstvo primanjem ove nagrade te ukazala kako se nada da će joj jedno ovakvo priznanje mnogo značiti pri budućem zaposlenju.

''Ovo je priznanje koje se nosi cijeli život. Uvjeti studiranja kod nas su prihvatljivi ali ono što je najvažnije jeste da se svaka osoba za sebe zalaže i trudi te tim tragom zaista nema prepreka ni za koga'', poručila je Skoko.

Kopirati
Drag cursor here to close