Prva u BiH

MUP RS stavio u funkciju Android aplikaciju

Sci-Tech / Flash | 21. 03. 2016. u 10:57 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Sprske predstavilo je android aplikaciju ministarstva, prvu kada su u pitanju MUP na teritoriji BiH, javlja Agencija Anadolija.

Aplikaciju su predstavili ministar unutarnjih poslova RS Dragan Lukač, direktor Policije Gojko Vasić i načelnik Uprave za informacijsko-komunikacijske tehnologije MUP-a Divna Lovrić Bojanić.

Android aplikacija za pametne telefone omogućava informiranje javnosti i sve servise prema građanstvu koji su dostupni na internet stranici MUP-a RS, korištenje SMS servisa za provjeru statusa zahtjeva ili dokumenta, statusa registracije vozila, statusa novčane kazne i plaće, kaznenih bodova.

Aplikacija omogućava i dostupnost mape sa lokacijama organizacijskih jedinica, te izravno pozivanje sa aplikacije hitnih brojeva telefona 121, 122,123 i 124.

"Građani na jednostavan i brz način mogu doći do informacija, imat će pristup raznim servisima. Jedna od najboljih stvari je mogućnost prijave kaznenih djela i dostavljanja fotografija o tom kraznenom djelu", kazao je Dragan Lukač.

Gojko Vasić je istaknuo da je naročito važno da su aplikaciju izradili stručnjaci MUP-a RS u okviru svojih redovnih aktivnosti, pa nije bilo dodatnih troškova, a stručnjaci MUP-a će nastaviti usavršavati sustav.

Kopirati
Drag cursor here to close