Mostar

MUN konferencija okuplja mlade iz cijelog svijeta

Sci-Tech / Flash | 22. 03. 2017. u 16:04 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od četvrtka, 23.3. do nedjelje 26.3.2017. Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru će biti domaćin 11.konferencije Modela ujedinjenih naroda MUN 2017.

Ovogodišnja konferencija će okupiti preko 250 sudionika iz cijelog svijeta i srednjih škola BiH, Srbije, Velike Britanije, Slovenije, Rumunjske, Njemačke i Hrvatske.

Ceremonija službenog otvaranja će biti upriličena u četvrtak s početkom u 19:00 u prostorijama Centra za Kulturu Mostar, gdje će se prisutnima obratiti počasna gošća jedanaeste MUN konferencije,Generalna Konzulica RepublikeTurske u Mostaru, Ayşe Selcan Şanli.

U nedjelju, s početkom u 13:00 sati u Centru z aKulturu Mostar će se održati završna ceremonija, te dodjela zahvalnica i certifikata.

Tijekom tri dana,učenici će kroz rad u MUN odborima i vijećima kao što su Vijeće sigurnosti, Vijeće za okoliš i Svjetska trgovinska organizacija, raspravljati o nizu aktualnih svjetskih tema i pitanja.

Zajednička tema ovogodišnje konferencije su “Prekretnice u međunarodnim odnosima”.
MUN konferencija u organizaciji UWC Mostar je najvec´a konferencija ove vrste za srednjoškolce u BiH. Osim utjecaja na svijest o globalnim pitanjima i razvijanja vještina javnog nastupa, konferencija zbližava mlade ljude iz različitih dijelova Balkana, te daje svim sudionicima priliku da sruše stereotipe i ostvare otvorena međuetnička prijateljstva, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close