Svečanost

Mostovi prijateljstva povezali srednjoškolce

Sci-Tech / Flash | 21. 11. 2015. u 01:05 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovogodišnji, peti po redu Sajam srednjih škola Grada Mostara pod nazivom "Mostovi prijateljstva", koji je završen u petak ostvario je izuzetne rezultate kada je u pitanju broj sudionika i aktivnosti koje su realizirane.

Kako je istaknuto na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj vijećnici, Sajam je okupio više od dvije tisuće sudionika. Više od 1.000 učenika srednjih škola iz Mostara, te Ljubuškog i Širokog Brijega predstavilo je zanimanje, programe i projekte škola iz kojih dolaze učenicima završnih razreda osnovnih škola.

"Ovo je izuzetna prigoda koja učenicima osnovnih škola nudi mogućnost da na jednom mjestu vide što je sve u ponudi kako bi se lakše odlučili za zanimanja", kazala je Radmila Komadina, glavna savjetnica gradonačelnika Mostara.

Ovogodišnji sajam u organizaciji Vijeća mladih Grada Mostara, potpomogli su i Grad Mostar, te Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije.

Ministar prosvjete kulture i sporta Rašid Hadžović izrazio je nadu da će sajam iduće godine okupiti još veći broj učenika i iz drugih županija. Po završetku sajma održana je i svečana ceremonija na kojoj su predstavljeni učenički radovi, priopćili su iz Ureda za odnose s javnošću Grada Mostara.

"S posebnom pozornošću želim poručiti da Ministarstvo obrazovanje, znanosti, kulture i sporta HNŽ, putem Sajma iz Mostara javnosti u BiH želi poslati poruku koja je svojevrsni moto i zaštitni znak Sajma, a sažeta je u jednostavnoj simbolici - Mostovi prijateljstva", rekao je Hadžović.

Šef Kabineta premijera Vlade HNŽ Veselko Čerkez se obratio uime Nevenka Hercega, te je rekao: "Vi, mladi, od nas tražite da vam damo prostor za vaše djelovanje, razvoj, za realizaciju vaših ambicija, ali jednako tako mi od vas tražimo da nas još više nadahnete mladošću, ljubavlju i zajedništvom, jer most prijateljstva ste upravo vi".

Kopirati
Drag cursor here to close