poziv mladima

MOSTIMUN: Otvoren drugi krug aplikacijskog procesa

Sci-Tech / Flash | 04. 03. 2016. u 07:25 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugi krug prijava za ovogodišnje, osmo, izdanje MOSTIMUN-a službeno je su otvoren, te će trajati u vremenskom rasponu od 1. do 10. ožujka. Svi studenti i mlade osobe se pozivaju na apliciranje ukoliko žele naučiti više o radu UN-a, doći u doticaj s brojnim drugim kulturama i provesti pet dana u internacionalnim krugovima stječući korisna znanja i nove prijatelje.

U razdoblju od 25. do 29. travnja, na Univerzitetu ''Džemal Bijedić'' Mostar svečano će biti upriličena međunarodna studentska konferencija koja simulira rad vijeća Ujedinjenih Naroda. U osmom izdanju MOSTIMUN-a izaslanici će sudjelovati u sklopu četiri vijeća; Povijesno vijeće (Historical Council), Vijeće Arapske Lige (Council of the Arab League), Vijeće za ljudska prava (Human Rights Council), te Sigurnosno Vijeće (Security Council). Svako vijeće će na svoje dvije teme, kroz moderirane rasprave, pokušati riješiti probleme i iznijeti rješenja za iste.

Kao studentska konferencija koju organiziraju studenti Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta ''Džemal Bijedić'' Mostar, MOSTIMUN će, kao i do sada, privući veliki broj mladih participanata iz cijeloga svijeta. Time će, ne samo Mostar, već i Bosna i Hercegovina, na nekoliko dana postati svjetskim središtem rješavanja različitih globalnih kriza, gorućih problema neosporive internacionalne važnosti i situacija o kojima se istodobno raspravlja u UN-u.

MOSTIMUN (Mostar International Model United Nations/Internacionalni Model Ujedinjenih Naroda) je konferencija koja na svjetskoj razini simulira rad Ujedinjenih Naroda, povodom brojnih pitanja, te kontinuirano ujedinjuje mlade koji te iste probleme pokušavaju riješiti. Kroz prethodnih sedam izdanja, naša konferencija je u svijetu prepoznata kao iznimno ugledna, zbog čega je postala nezaobilaznom simulacijom na globalnoj listi konferencija mladih svjetskih lidera. Izaslanici ne samo da će debatirati, surađivati i pisati rezolucije po uzoru na UN, već će poštovati isti formalni kodeks odijevanja, UN-ovu terminologiju, brojna pravila vijećanja te engleski jezik kao službeni jezik konferencije.

O prepoznatosti i priznatosti naše konferencije govori i to da će svi sudionici po završetku dobiti službeni certifikat od predstavnika Ujedinjenih Naroda u Bosni i Hercegovini.
Svi zainteresirani studenti i mlade osobe koje se žele iskušati u ovom zanimljivom i konstruktivnom iskustvu, mogu pronaći prijavni obrazac za pozicije izaslanika, kao i teme svih vijeća na službenoj web stranici, obratiti se na mail: [email protected] ili na  službenoj facebook stranici.

Kopirati
Drag cursor here to close