svečana akademija

Mostarski učenici, studenti i profesori obilježili Dan neovisnosti BiH

Sci-Tech / Flash | 02. 03. 2016. u 14:10 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru, Unija studenata tog Univerziteta, Druga gimnazija Mostar, Srednja medicinska škola Mostar, O.Š. Zalik, Karađoz-begova medresa i Srednja tekstilna i poljoprivredna škola Mostar organizirali su u srijedu u Mostaru akademiju u povodu obilježavanja 1. ožujka - Dana neovisnosti BiH.

Svečanost je održana u sportskoj dvorani USRC "Mithad Hujdur Hujka", a iz Unije studenata Džemal Bijedić uputili su tim povodom čestitku u kojoj je istaknuto kako svaka godina i novo obilježavanje Dana nezavisnosti treba biti motiv i predmet proširenja vidika u smjeru rada na napretku i doprinosu društvenoj sredini, u kojoj živimo i radimo, kao i poduzimanju konkretne akcije u tome.

"Ono što je krasilo i krasi ovu državu jesu različitosti u svim segmentima. Učimo saslušati druge, radimo na kulturi dijaloga i budimo samokritični. Slijedimo istinske životne vrijednosti i ne vodimo se prolaznim, okrenimo se oko sebe i zapitajmo koliko nas je prošlo, a koliko nas tek treba da prođe ovom državom, te što joj ostavljamo", istaknuto je u čestitci.

Kopirati
Drag cursor here to close