Debata

Mostarski učenici se suočili sa studentima Prava

Sci-Tech / Flash | 20. 11. 2014. u 12:19 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu Sajma srednjih škola Grada Mostara na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održana je debata na temu "Etički kodeks ugrožava ljudska prava u obrazovnim institucijama DA ili NE".

''Ove godine na poziv Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije Sajmu se priključila ELSA-a Mostar koja je organizirala debatu na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Debata se odvijala između učenika srednjih škola Grada Mostara i studenata Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, ujedno članova Debatnog kluba Sveučilišta koji su se na poziv ELSA-e odazvali na događaj i prijateljski suradnju'', rekao je za Bljesak.info Karlo Barać potpredsjednik sektora za seminare i konferencije ELSA Mostar.

Mnoštvu prisutnih su se obratili dekanica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Vesna Kazazić i Enes Hasanagić pomoćnik ministra za obrazovanje.

Dekanica Kazazić je istaknula važnost debate kao dijela obrazovanja. Rekla je kako će se s njom budući pravnici susretati u praksi. Također je pohvalila učenike i studente koji su sudjelovali na ovom događaju.

Sudionici debate uživali su slušati mlade učenike i studente u raspravi na zadanu temu u kojoj su obe strane iznijele niz argumenata i podataka što je debatu učinilo dinamičnom i nadasve zanimljivom.

Podsjećamo, kako je Grad Mostar i Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije, uz potporu Misije OESS-a BiH, i ove godine organiziralo Sajam srednjih škola Grada Mostara u sklopu obilježavanja međunarodnog tjedna tolerancije.

Kopirati
Drag cursor here to close