Upoznavanje s praksom

Mostarski studenti prava se natječu u simulaciji suđenja pred Europskim sudom

Sci-Tech / Flash | 25. 03. 2015. u 13:32 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, 28.3.2015. godine, održat će se natjecanje u simulaciji suđenja iz oblasti medijskog prava ispred Europskog suda za ljudska prava.

Sudionici su studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i Pravnog fakulteta Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru.

Sudsko vijeće bit će sastavljeno od tri člana čine: prof.dr. Nurko Pobrić, sudca Županijskog suda u Mostaru te izvanredni profesor Ustavnog prava na Pravnom fakultetu Univerziteta Džemal Bijedić, ass. Ivana Stipanović, asistentica na predmetima Kazneno procesno pravo i Transnacionalno i međunarodno kazneno pravo na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru i mr.sc. Denis Pajić, asistent na predmetima Kazneno procesno pravo i Penologija na Pravnom fakultetu Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru.

Natjecanje počinje u 12:00h.

''Pozvani su svi studenti prava da nazoče ovom natjecanju i naravno sve zainteresirane osobe koje žele naučiti nešto novo o ljudskim pravima i osnovnim slobodama, o medijskom pravu te o samoj praksi Europskog suda'', navedeno je u priopćenju ELSA-e Mostar.

Cilj projekta je da se studenti upoznaju s praksom, načinom rada Europskog suda kao i da unaprijede svoje znanje i vještine.

Kopirati
Drag cursor here to close