In Spe

Mostarski studenti održali predavanje o važnosti zdrave prehrane

Sci-Tech / Flash | 14. 04. 2016. u 13:12 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak je Udruga In Spe u svojim prostorijama ugostila studente zdravstvenih studija u Mostaru (HSSA). Povod posjete je realizacija programa ''Dani zdravlja'' kojim mladi studenti zdravstvenih studija žele pridonijeti poboljšanju zdravlja održavajući različite radionice.

Udruga In Spe je udruga za zaštitu i unapređenje mentalnog zdravlja čiji je cilj osnaživanjem, zagovaranjem, savjetima, edukacijom promicati svijest o osobama s psihičkim poteškoćama, njihovim pravima te borbom protiv stigme i diskriminacije.

U udruzi In Spe održali su predavanje o važnosti zdrave prehrane, osobne higijene te o važnosti fizičke aktivnosti u prevenciji metaboličkog sindroma. Ovu priliku studenti su iskoristili kako bi se bolje upoznali sa osobama s psihičkim poteškoćama te na taj način suzbili eventualnu stigmu i diskriminaciju. Osim predavanja studenti su korisnicima pružili i prigodne poklone.

''Zajedničko druženje je bilo zanimljivo, te su se korisnici udruge In Spe i studenti okušali u igranju šaha. Tko je bio bolji u šahu? Tu informaciju ćemo zadržati za sebe, Vama možemo reći kako smo se dobro zabavili, ponešto novo naučili te suzbijali eventualnu stigmu osoba s psihičkim poteškoćama na najbolji mogući način-družeći se'', priopćeno je iz Udruge In Spe.

Kopirati
Drag cursor here to close