podlistak

Mostarski studenti novinarstva kale se kroz Večernjak

Sci-Tech / Flash | 15. 06. 2016. u 10:26 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studentski list izvrstan je način kako se pripremiti za tržište rada, rekao je Željko Andrijanić jedan od urednika studentskog priloga objavljenog u Večernjem listu.

''Praktično znanje je presudno za novinare. Studenti i ove godine upisali su se upisali u povijest fakulteta'', rekao je Andrijanić.

Naime, na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru predstavljen je četvrti broj Studentskog lista koji realiziraju studenti završne godine Studija novinarstva Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru u suradnji s Večernjim listom.

Prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta prof.dr.sc Ivica Musić rekao je da je ovaj projekt jedinstven u ovom dijelu Europe zbog toga što niti jedno drugo Sveučilište, niti jedan drugi Fakultet, niti jedan drugi Studij novinarstva u BiH i susjednim zemljama nema sličan projekt u kojem studenti sudjeluju u izradi cjelokupnog lista.

''Studentski list je kruna cjelokupnog petogodišnjeg studiranja na Studiju novinarstva jer novinarstvo se prije svega uči zahvaljujući praksi'', rekao je Musić.

Kako je priopćeno, u četvrtom broju studenti su obrađivali teme o upisima na fakultete Sveučilišta, pokretanju novih studija, studentskim udrugama, portretima uspješnih studenata koji se ističu u izvannastavnim aktivnostima, o prvoj generaciji farmaceuta, mentorstvu na Studiju psihologije, o savjetima kako učiti, koliko studenti čitaju i što čitaju, o medijskom centru Filozofskog fakultetu, kako uskladiti posao uz studiranje te o sveučilišnoj malonogometnoj ligi te pripremi za predstojeće europske sveučilišne igre.

Kopirati
Drag cursor here to close