nezadovoljstvo

Mostarski studenti na nogama: Poskupjeli diploma i promocija

Sci-Tech / Flash | 26. 01. 2016. u 10:13 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studenti Sveučilišta u Mostaru izrazili su nezadovoljstvo nakon što je na sjednici Senata Sveučilišta, donesena odluka da cijena diplome i promocija studenata iznosi 200 KM, što je, kako navode studenti, na većini fakulteta veliko poskupljenje.

''Legenda kaže da je indijski turist iz Mostara otišao s informacijom kako mostarski studenti imaju najskuplju promociju. Studentski život je previše opterećen visokim troškovima studiranja'', napisali su studenti u pismu koje je stiglo na redakcijski mail Bljeska.

Studenti su izrazili i razočaranje u Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru, koji ih, kako navode, nije obavijestio o ovom poskupljenju.

Studenti su se u pismu zapitali, zašto Studentski zbor koji bi se trebao boriti za prava studenata, i koji inače ima dobre odnose s Rektoratom, nije riješio ovo pitanje.

Studentski zbor: Nećemo se predati!

Janja Marušić predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru, za Bljesak.info je istaknula kako su odmah po donošenju odluke pokrenuli inicijativu.

''Oni neupućeni tvrde da Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru ne čini ništa po pitanju zaštite interesa studenata i ja ih ovom prilikom pozivam da posjete ured Studentskog zbora svakim radnim danom od 9 do 13 sati i postave nam upite koji ih zanimaju. Možete slobodno tražiti uvid u zapisnike s naših sjednica, gdje mogu vidjeti koliko Studentski zbor vrijedno radi. Što se tiče poskupljenja diplome Studentski zbor je odmah nakon donesene odluke imao sastanak i žurno napravio zahtjev prema Sveučilištu s 22 potpisa, koliko nas je u Predsjedništvu. Mi smo tu da se borimo za studente, pa tako i u ovom slučaju i nećemo se predati'', rekla je Marušić, ističući kako Zbor neće posustati u borbi i da će riješiti ovaj problem.

Cijena uvjetovana okolnostima

Iz Rektorata Sveučilišta u Mostaru za Bljesak.info su rekli kako je odluka o poskupljenju diploma donesena prošli tjedan na sjednici Senata Sveučilišta u Mostaru.

"Cijena diploma uvjetovana je novim okolnostima i troškovima vezanim za izradu i samu promociju. Ova Odluka o visini cijene diplome i promocije može se preispitati u skladu s pravilnikom Sveučilišta u Mostaru. Studentski zbor nadležan je za predstavljanje studenata i već su izrazili neslaganje s ovom Odlukom te su u tijeku razgovori. Budući se na Sveučilištu u Mostaru nastoje poboljšati uvjeti za studiranje na svim fakultetima članicama, te time učiniti i da studenti budu zadovoljni sigurni smo kako će se povodom ovog pitanja pronaći zajedničko rješenje kojim će biti zadovoljni i studenti i Senat Sveučilišta u Mostaru", rečeno je za Bljesak.info iz Rektorata Sveučilišta u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close