Dan otvorenih vrata

Mostarski srednjoškolci u ministarstvu energije, rudarstva i industrije

Sci-Tech / Flash | 29. 09. 2014. u 10:43 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije drugi put ove godine održan je "Dan otvorenih vrata", kao program neformalnog obrazovanja.

Ovaj program svjesnog i ciljanog učenja, te usavršavanja kroz praktičan rad, namijenjen je srednjoškolskim ustanovama koje rade i po bosanskom i po hrvatskom planu i programu na području Grada Mostara.

Na Danu otvorenih vrata sudjelovalo je 16 učenika iz devet srednjoškolskih ustanova: Koledža ujedinjenog svijeta, Druge gimnazije Mostar, Srednje prometne škole, Srednje strojarske škole "Faust Vrančić“, Srednje elektrotehničke škole "Ruđer Bošković“, Srednje elektrotehničke škole, Srednje građevinske škole, Srednje medicinske škole, Srednje ekonomske i ugostiteljsko-turističke škole.

Kroz prezentaciju su srednjoškolci mogli dobiti adekvatne informacije o zakonom propisanim nadležnostima Ministarstva, Zavoda za mjeriteljstvo i Federalne direkcije za namjensku industriju, te o drugim federalnim upravama i upravnim organizacijama, značaju Vlade Federacije i njenom proračunu, te o gospodarskim društvima u kojima ovlaštenja po osnovu učešća državnog kapitala vrši Ministarstvo, a samim tim i o Koncernu JP Elektroprivrede BiH d.d. Sarajevo.

Srednjoškolci su posjetili HE Mostar, koja je u značajnoj mjeri kontinuiranim radom pridonosila ukupno ostvarenoj proizvodnji električne energije proteklih godina. Na pristupačan način su upoznati s nizom zanimljivosti o ovoj hidroelektrani, procesima rada i proizvodnje, kao i drugim poslovima koji za cilj imaju održavanje visoke pogonske spremnosti.

Ovom prilikom je naglašena važnost kvalitetnog održavanja programa neformalnog obrazovanja, a Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije će i dalje podržavati rad s mladima uz prepoznavanje njihovih vrijednosti, razvijanje participativnih struktura u obrazovanju i suradnju između viših i nižih razina vlasti, priopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

Kopirati
Drag cursor here to close