Mostovi prijateljstva

Mostarski srednjoškolci posjetili piramide u Visokom

Sci-Tech / Flash | 10. 12. 2015. u 22:04 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu projekta ''Sajam Srednjih Škola-Mostovi prijateljstva 2015'' održan je jednodnevni izlet u Visoko za učenike i profesore iz Mostara. 

Izletu su nazočili predstavnici Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ , predstavnici Grada Mostara, predstavnici Službe za odgoj, obrazovanje, mlade i sport, predstavnici Pedagoškog zavoda i Zavoda za školstvo i predstavnici Vijeća mladih Grada Mostara.

Izlet je organiziran kao nagrada za učenike koji su osvojili prvo, drugo, i treće mjesto na kvizu ''Obrazovanje bez diskriminacije“ i za njihove profesore/mentore iz predmeta Politika i gospodarstvo/Demokracija i ljudska prava.

Prilikom posjete učenici su se upoznali sa Bosanskom dolinom piramida koja se sastoji od Bosanske piramide Sunca (Visočica), Bosanske piramide Mjeseca (Plješevica) i Piramide bosanskog Zmaja (Bučki Gaj).

Vijeće mladih Grada Mostara provodi projekt ''Sajam Srednjih škola-Mostovi prijateljstva 2015.'' u sklopu projekta ''Dijalog za budućnost'' koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine.

Projekt ''Dijalog za budućnost'' financira se sredstvima Ureda Ujedinjenih naroda za podršku izgradnji mira/Fonda za izgradnju mira (PBF).

Osnovni cilj projekta ''Sajam srednjih škola-Mostovi prijateljstva 2015.'' jeste promovirati suživot kroz povećano povjerenje, poštivanje različitosti, te jačanje građanskog i međukulturalnog dijaloga među građanima, posebno mladima, sve u cilju smanjenja opasnosti od ponovnog sukoba i nasilja.

Aktivnosti projekta ''Dijalog za budućnost'' trajat će do 31. prosinca 2015. godine, a realizirat će se kroz tri tematske oblasti: kultura, obrazovanje i mladi.

Kopirati
Drag cursor here to close