Nepoznati leteći objekti

Mostarski mališani pilotirali vlastitim avionima

Sci-Tech / Flash | 15. 06. 2015. u 15:46 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nebo iznad Mostarskog blata u subotu 13. lipnja je bilo lokacija redovnog aeromitinga vesele djece koja pohađaju Centar za tehničku kulturu u Mostaru (CTK Mostar).

Znatiželjne poglede su mamili modeli aviona koje su napravile vrijedne ruke mališana iz CTK, koji su jedan model aviona digli toliko visoko da su ga struje vjetra odnijele u nepovrat, te je odletio nebu pod oblake, čime je CTK Mostar trajno ostao bez jednog modela aviona.

''Centar za tehničku kulturu Mostar u subotu je organizirao redovni aeromiting na Mostarskom blatu, gdje je sudjelovalo dvadesetak djece, polaznika naših radionica. Bilo je to naše redovito natjecanje u aeromodelarstvu, a upravo pobjednički let je bio ovaj o kojem se stvorila nevjerojatna priča. Pobjednik ovogodišnjeg aeromitinga je dječak koji je ovaj model aviona digao na visinu od 30 m, a nakon čega su ga preuzele zračne struje te digle toliko visoko da ga ni mi nismo više vidjeli. Riječ je o jednom doista zanimljivom dječjem natjecanju, koje je u potpunosti bezopasno i djeci jako zanimljivo, te stoga molimo cijenjeno pučanstvo na razumijevanje'', poručio je voditelj CTK Mostar.

Više o samom natjecanju možete vidjeti u videu



Inače Centar za tehničku kulturu od 6. do 10. srpnja 2015. godine organizira i Ljetnu školu tehničke kulture. Program je namijenjen učenicima osnovnoškolskog uzrasta, od 4. do 8. razredaosmogodišnjeg obrazovnog ciklusa (ili od 5. do 9. razreda devetogodišnjeg obrazovnog ciklusa).

Više možete pročitati ovdje.

Kopirati
Drag cursor here to close