Veliki brat u školama

Mostarske škole dobivaju videonadzor

Sci-Tech / Flash | 17. 03. 2016. u 17:26 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Do početka sljedeće školske godine mostarske osnovne i srednje škole trebale bi imati sustav video nadzora, rekao je za Našu TV Božo Ćorić, načelnik Odjela za društvene djelatnosti.

Ćorić je dodao kako je za video nadzor u 24 objekta osnovnih i 19 srednjih škola u proračunu Grada Mostara predviđeno 100 000 KM.

Podsjetimo, nakon tragičnog slučaja maloljetničkog ubojstva u Mostaru, te slučajeva međuvršnjačkog nasilja u školama u BiH, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić sazvao je sastanke na temu sigurnosti i problema malodobne delikvencije.

Na posljednjem sastanku zaključeno je da treba osmisliti i aktivirati Programe edukacije nastavnika, roditelja i učenika te intenzivirati međuinstitucionalnu suradnju u cilju suzbijanja nasilja i zlostavljanja, te stvoriti neophodne kadrovske pretpostavke za otkrivanje i sprječavanje svakog oblika nasilja među djecom u školama na području Grada Mostara.

Tada je rečeno da je potrebno inicirati da se kadrovski ojačaju odgojno-obrazovne ustanove na način da svaka škola ima pedagoga, psihologa i socijalnog radnika, kako bi mogle preventivno djelovati na sve oblike vršnjačkog nasilja i malodobničke delinkvencije.

Podsjetimo također da je MUP HNŽ-a krajem 2014. godine u gradu Mostaru postavio kamere, s cijem povećanja razine sigurnosti građana javnog reda i mira. Kamere su, tada je rečeno u policiji, postavljene na mjestima gdje je ranije počinjeno najviše kaznenih djela, no nažalost neke od njih su propucane i uništene.

Kopirati
Drag cursor here to close