Ana-Marija Paponja

Mostarka u UN-u

Sci-Tech / Flash | 20. 01. 2015. u 14:54 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ana-Maria Paponja, studentica 4. godine Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, proteklog je tjedna imala priliku nazočiti 63. sesiji odbora za prava djeteta Ujedinjenih naroda u Ženevi.

Priliku za sudjelovanje je dobila nakon što je po prijavi na otvoren poziv ELSA-e International (Europske asocijacije studenata prava) među velikom konkurencijom, dobila pozitivan odgovor.

Jedna specifičnost ove sesije jest što je to bila sesija komiteta za prava djeteta, na kojoj su razmatrana izvješća nekoliko država (Švedska, Mauricijus, Tanzanija, Kambodža, Gambija i Dominikanska Republika) o primjeni Konvencije o pravima djeteta, što se tiče usko i BiH, koja kao potpisnica te iste konvencije, također, ima prava i dužnosti koja iz nje proizlaze.

"Ova sesija je jedno originalno iskustvo od kojeg ću sigurno imati beneficija, ne samo ja osobno, nego i lokalna zajednica grada Mostara i Sveučilišta u Mostaru, koje sam kroz sudjelovanje promovirala. Tu također moram spomenuti i bezuvjetnu podršku Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, kako onu moralnu, koju sam dobila i od dekanice i od čitavog profesorskog osoblja, tako i one materijalnu, bez koje odlazak na sesiju ne bi bio moguć, te ovim putem želim zahvaliti dekanici na podršci, kao i Gradu Mostaru i Vijeću mladih grada Mostara, koji su me također materijalno podržali", istaknula je Ana-Maria Paponja.

Kopirati
Drag cursor here to close