Dota 2

Mostarka 'fashion guru' jedne od najboljih računalnih igrica na svijetu

Sci-Tech / Flash | 23. 12. 2016. u 13:55 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ultaj ga! Stanaj ga! Baci prvu na njega bolan! Gameri će znati o čemu govorim, dok oni koji ne znaju o čemu je riječ vjerojatno će čuti ove povike prolazeći kraj već sad rijetkih internet klubova u Mostaru.

U biti, riječ je o jednoj od najboljih računalnih igrica na svijetu - Dota ( Defense of the Ancients).

Turnir u Doti 2 ima najveći nagradni fond u Esports natjecanjima koji doseže skoro 19 milijuna dolara. Igrači također potpisuju jako velike novčane ugovore sa raznim timovima (tko bi rekao da se i od tog može živit i to jako dobro).

Malo je onih koji znaju da je jedan od krivaca za one čudne i 'bolesne' likove kojima se divimo svi od reda Mostarka Lana Šator.


Lana je završila Srednju školu likovnih umjetnosti Gabrijel Jurkić u Mostaru - smjer grafički dizajner. Nakon završene srednje škole završava Nastavnički fakultet na Univerzitetu Đžemal Bijedić.

Prije suradnje, Lana je Dotu igrala intezivno, a priliku za crteže dobila je kada je otkrila  Dota 2 Workshop na Steamu.

Lana Šator je 'fashion guru' likova iz Dote. Dizajnira 'iteme' te oblači nama poznate likove. Njeni radovi nalaze se na Vengeful Spirit i Death Prophet za koje je radila kozmetičke dodatke. Ostali Lanini crteži za Dotu 2 su crteži koje gledamo dok se učitava 'gejm'. "Konkurencija je prejaka pa i ovo je jako veliki uspjeh" kazala je Lana za Bljesak.info. 


Svoje radove kreira u Photoshopu u suradnji s kolegom koji njene ideje pretvara u 3D modele. U BiH Lana je jedina koja ovo radi. Poziva i druge da se oprobaju i drugi u ovome, oslobode se i počnu slati svoje radove.

Što se tiče budućnosti, Lana se nada nastavku suradnje s Dotom, te da bi mogao jedan od njenih likova zaživiti u jednoj od najpopularnijih računalnih igrica na svijetu.

Kopirati
Drag cursor here to close