Projekt UWC-a

Mostarci proputovali svijet za 80 minuta

Sci-Tech / Flash | 28. 09. 2014. u 09:31 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Učenici Koledža Ujedinjenog svijeta (UWC) na Španjolskom trgu upoznali su građane Mostara s kulturom i tradicijom 47 zemalja. Na manifestaciji nazvanoj 'Put oko svijeta za 80 minuta' Mostarci su imali priliku uživati u tradicionalnim jelima, plesovima i glazbi iz svih zemalja svijeta.

Proputujte svijetom kroz našu galeriju fotografija s današnjeg događaja.

Svaka zemlja na sebi svojstven način je predstavila svoju zemlju, u narodnim nošnjama i sa simbolima specifičnim za svoju zemlju, Mostarci su imali priliku pobliže upoznati kulturu i tradiciju svijeta.

Na ovaj način obilježene su 52 godine postojanja UWC pokreta. UWC pokret je osnovan 1962. prema zamisli njemačkog pedagoga Kurta Hahna, a UWC Mostar je jedan od 14 koledža na svijetu i jedini na području Balkana.

Osnovan je 2006. godine i jedinstven je primjer integriranog obrazovanja u BiH. U prošloj školskoj godini pohađala su ga 154 učenika iz 34 zemlje svijeta.

Podsjetimo, kako je mostarski UWC nedavno otvorio rezidenciju ‘’Mejdan’’ u koju je smješteno 37 učenika.

U kupovinu, ali i obnovu zgrade, nove rezidencije koledža ''Mejdan'' uložen je milijun maraka. Sredstva za zgradu su osigurali njemačko Ministarstvo vanjskih poslova, njemačka fondacija Heidehof i privatni donatori koji su odlučili ostati anonimni.

Kopirati
Drag cursor here to close